Domácí melounové daiquiri a ginger rock s Metaxou

Sice se nám pomalu blíží podzim, ale stále nás ještě čekají prosluněné dny, které budou stát za to udělat si osvěžující pití. Dneska pro vás máme dva netradiční koktejly, kterými stoprocentně oslníte hosty na posledních letošních grilovačkách. Chuťově jsou opravdu skvělé, ale hlavně jsou úplně jednoduché a budete je mít za chvilku hotové. 

MELOUNOVÉ DAIQUIRI

Originální daiquiri, tedy recept čistě z rumu, limetkové šťávy a cukrového sirupu, je nesmrtelná klasika, která vznikla už v roce 1896 na Kubě. Jméno pochází ze stejnojmenného tamního dolu na železnou rudu, který v té době vlastnil americký důlní inženýr Jennings Cox. Ten si vzal recept s sebou do New Yorku, kde se z daiquiri stal rychle velký hit. Nové variace tohoto koktejlu na sebe nenechaly dlouho čekat, takže se dneska běžně setkáte s daiquiri s lesním, ale i exotickým ovocem. Zaručeně nejsvěžejší možností, která je dokonalá pro léto, je právě melounové daiquiri.

  • menší čerstvý melounu (asi 1 kg)
  • 0,8 cl bílého rumu (dva panáky)
  • 1 limetka (polovina na šťávu, zbytek na ozdobení sklenek)
  • cukr nebo cukrový sirup podle chuti

Jak na to? Rozkrájejte meloun na menší kousky, odstraňte semínka a dejte ho aspoň na 1,5 hodiny do mrazáku. Poté vložte kousky do mixéru a pořádně meloun rozmixujte. Přelijte přes sítko do džbánku, přidejte rum, cukr, limetkovou šťávu, zamíchejte a můžete podávat. Jestli by vám nevadilo mít koktejl hustější, tak zmražené kousky můžete rozmixovat rovnou se všemi ingrediencemi a nalít přímo do skleniček. Všechna chuť se samozřejmě odvíjí od chutí samotného melounu, takže se nebojte cokoli přidat nebo ubrat.

Watermelon Daiquiri | Southern Living

GINGER ROCK

Jednodušší už to být nemůže - dvě ingredience a máte luxusní míchaný drink plný řeckého slunce. Kombinace Metaxy a piva je sice nevídaná, ale vsadíme se, že vás příjemně překvapí.

Jak na to? Do vysoké skleničky dejte několik kostek ledu, přelijte je Metaxou, vložte pár pomerančových měsíčků a dolijte zázvorovým pivem. Nakonec sklenku ozdobte pomerančovou kůrou.

Apple Dive – Cocktails - The House of Metaxa

Kdybyste potřebovali jakkoli poradit s výběrem, tak nám neváhejte napsat zde do chatu, na kterém jsme online 24/7. Pokud rádi zkoušíte nové drinky, tak nás sledujte na našem Instagramu, kde sdílíme další rychlé recepty na domácí popíjení. Na zdraví!