Bourbon a Tennessee Whiskey

Nejprodávanější

12 položek celkem

Cena

4901980
14901980

Značky

Položek k zobrazení: 12

Americká whiskey má velmi zajímavou historii. Byli to skotští a irští imigranti, kteří si do Ameriky přivezli s sebou kus své kultury a znalostí, které dali za to vzniknout americké whisky. Vzhledem k teplejším podnebným podmínkám zraje také podstatně kratší dobu než skotská whisky i irská whiskey. Většina destilátů zraje okolo osmi let. Ty nejstarší pak maximálně 20 let.

 #ShowMore#

Americká whiskey je destilovaná převážně z kukuřice. Stejně jako např. skotská whisky, se i ta americká dělí na několik druhů. Tím nejrozšířenějším je Bourbon, který je zároveň americkým národním nápojem. Obecně platí, že bourbon je destilovaný z nejméně 51% kukuřice a zraje v nově vypálených dubových sudech po dobu minimálně tří let. Nový destilát nesmí přesahovat 80% ABV a zároveň nesmí být nijak přibarvován nebo obsahovat žádné další příměsi. Asi nejznámějším výrobcem bourbonu je kentucký Jim Bean. Jeho premiové řady jako Baker´s, Basil Hayden´s  nebo Knob Creek stojí rozhodně za pozornost i zarytým milovníkům skotské single malt whisky.

Potom zde máme Tennesse whiskey. Je to převážně kukuřičný destilát filtrovaný přes dřevěné uhlí, které dává výslednému produktu unikátní chuť. Proces filtrace přes dřevěné uhlí je znám jako Lincoln County Process a dnes takto vyrábějí whiskey pouze dvě palírny na světě. George Dickel a samozřejmě Jack Daniel´s. A protože je filtrace brána jako příměs, nemůže být takto vyrobený destilát nazývám bourbonem, ale právě Tennessee whiskey. 

Ať už to bude americká whiskey bourbon anebo Tennessee, rozhodně budete příjemně překvapeni její jemností a příjemnou chutí. Z našich zkušeností také plyne, že bourbon je velmi oblíben u žen. Takže jestli hledáte tip na dárek pro ženu, jste tady spávně.

 Bourbon_Tennessee_Whiskey_range