Rychlé a levné letní koktejly I.

Léto nám dává letos opravdu zabrat. Protože před vedrem neutečeme ani večer, musíme si vymyslet něco, čím se spolehlivě ochladíme. K tomu nám skvěle pomůžou osvěžující letní koktejly. Vybrali jsme pro vás opravdu ty nejjednodušší a nejrychlejší co se dají najít a dávali jsme pozor hlavně na to, abyste kvůli ingrediencím nemuseli do nějakých speciálních obchodů. Všechno tedy najdete v obyčejném supermarketu a alkohol samozřejmě u nás. Nově pro vás máme i luxusní koktejlové skleničky od značky Glencairn, tak se na ně určitě podívejte, ať jste pořádně vybavení. Tak na zdraví! 

Rum Punch
Rum Punch je naprostá klasika, která je rychlá, levná a výborná. Za dvě minutky máte hotový výborný koktejl, který vás osvěží a zároveň i trochu nakopne. Navíc s ním můžete experimentovat - zkuste obměnit džusy a najděte si kombinaci, která vám bude chutnat nejlépe. Rum Punch můžete dělat bez problému i ve větších dávkách.

Jak na to?
Do uzavíratelné nádoby nalijte všechny ingredience a přidejte pár kostek ledu. Pořádně protřepejte, ať se džusy s rumem promíchají a díky ledu vše prochladí. Poté přelijte do koktejlové sklenky, doplňte ji ledem a ozdobte limetkou.


Blinker
První recepty na Blinker pochází už ze 30. let, kdy se s nimi díky obrovské oblibě mezi Američany roztrhl pytel. Vyvážená hořkosladká chuť malin a grepu se dokonale doplňuje s whiskey, která podtrhne celé osvěžení. 

  • 60 ml whiskey (Bushmills)
  • 30 ml čerstvé šťávy z grepu
  • 15 ml malinové šťávy
  • maliny nebo grep na ozdobení

Jak na to?
Do uzavíratelné nádoby nalijte všechny ingredience a led. Protřepejte, ať se vše prochladí a smíchá. Přes jemné sítko nalijte do koktejlové skleničky a ozdobte malinami napíchnutými na špejli nebo plátkem grepu.