Rychlé a osvěžující domácí koktejly z rumu a whisky

Máte chuť na pořádně osvěžující koktejl, ale nechce se vám nikam chodit? Udělat si kvalitní drink i ve vlastní kuchyni je překvapivě jednoduché, rychlé a ve výsledku vlastně i levnější. V dnešním článku pro vás máme dvě klasiky do horkých dní, které zvládnete levou zadní. 

DARK & STORMY

Napadlo by vás dát dohromady rum a zázvorové pivo? Tato nečekaná kombinace funguje fakt skvěle a má říz. Navíc v ní rum není upozaděný, takže si ho pořádně vychutnáte.

Jak na to? Do nižší široké sklenky dejte led, který zalijte zázvorovým pivem. Poté přidejte limetkovou šťávu, na kterou pomalu nalijte rum. Vznikne vám tak oddělená tmavší vrstva, která vypadá opravdu profesionálně. Na závěr drink ozdobte a můžete se na něj vrhnout.
Vyzkoušet můžete i trochu opačný postup, kdy se vám rum přímo se všemi ingrediencemi hezky smíchá a nevznikne vám tmavá vrstva. Toho docílíte tak, že přísady dáte do sklenky v pořádí led - rum - pivo - šťáva a promícháte.

MINT JULEP

Whisky nebo bourbon si nemusíte dopřávat jen u krbu s doutníkem. Mint Julep je asi ten nejjednodušší koktejl, který si doma uděláte raz dva a právě proto je perfektní. Spojení whisky s mátou a cukrem je neskutečně svěží a výborně se hodí k letním večerům.

Jak na to? Do skleničky dejte snítky máty, sirup a whisky, promíchejte a završte drceným ledem. Ledem nešetřete a nechte koktejl chvíli odstát a znovu promíchejte. Voda z tajícího ledu se tak pěkně promíchá se zbytkem. 
(Jestli nemáte cukrový sirup, tak si v rendlíku ohřejte 55 mililitrů vody, přidejte 40 gramů cukru a míchejte do té doby, než se cukr rozpustí. Nevyužitý sirup pak nalijte do uzavíratelné skleničky a schovejte, protože ho využijete na mnoho dalších koktejlů.)

Kdybyste potřebovali jakkoli poradit s výběrem lahve, tak nám neváhejte napsat zde do chatu, na kterém jsme online 24/7. V příštím článku se podíváme na recepty s ginem a koňakem, které vám neméně zpříjemní horké večery. Pokud rádi zkoušíte nové drinky, tak nás sledujte na našem Instagramu, kde během léta budeme sdílet další rychlé recepty na domácí popíjení. Na zdraví!